Ονομάζομαι Άρτεμις Μωράκη και είμαι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Bsc Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών) με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος (Αρ.Πρωτ: 5423/17-12-2015) και μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ. με Αρ. Μητρώου 2752) . Μετά το πτυχίο, οι σπουδές μου συνεχίστηκαν με το τριετές μεταπτυχιακό στη Συμβουλευτική και τη Ψυχοθεραπεία του University of East London (MA Counselling and Psychotherapy), στο οποίο εκπαιδεύτηκα σε ένα Συνθετικό Μοντέλο Ψυχοθεραπείας. Στη συνέχεια, παρακολούθησα με επιτυχία το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων” του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παγκρατίου του Γ.Ν.Α «Ο Ευαγγελισμός» και επί του παρόντος, εκπαιδεύομαι στο Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα Θεραπείας Συμπεριφοράς των Διαταραχών Άγχους, της Ιδεοψυχαναγκαστικής και της Μετατραυματικής Διαταραχής, του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ). Παράλληλα με τις σπουδές μου, έχω παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και συνεδριών και συνεχώς επιδιώκω να επιμορφώνομαι.

Επαγγελματικά, έχω συνεργαστεί με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ηλιούπολης, παρέχοντας ατομική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία σε ενήλικες και εφήβους, με το Κέντρο Ημέρας της Εταιρίας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών στον Δήμο Αμαρουσίου, συμμετέχοντας σε μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις (ομάδες) και στα ιατρεία μνήμης, όπως και με τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς – Οι Άγιοι Ανάργυροι και στο Ασκληπιείο Βούλας. Επιπλέον, έχω εργαστεί στο Παράρτημα ΑμεΑ Ανατολικής Αθήνας, το οποίο ανήκει στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής (ΚΚΠΠΑ), κάνοντας ατομική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία μέσω συνεδριών στους περιθαλπόμενους του παραρτήματος και στις οικογένειές τους, όπως και διοργανώνοντας ψυχοθεραπευτικές ομάδες δραστηριοτήτων για τους περιθαλπόμενους.

Επί του παρόντος, διατηρώ ιδιωτικό γραφείο στην περιοχή της Νέας Σμύρνης αναλαμβάνοντας ενήλικες και εφήβους, όπως και διοργανώνοντας ομάδες και σεμινάρια ψυχοεκπαίδευσης. Παράλληλα με το ιδιωτικό μου γραφείο συνεργάζομαι με τον Πολυχώρο “Αστεριών Δράσεις”, προσφέροντας ατομική ψυχοθεραπεία σε παιδιά και γονείς, όπως επίσης αναλαμβάνοντας ομάδες παιδιών. Στο προσωπικό μου γραφείο παρέχω εξειδικευμένες παρεμβάσεις για άγχος, κατάθλιψη, τραύμα, κρίσεις πανικού, φοβίες, πένθος, ιδεοψυχαναγκασμούς, όπως και ζητήματα σχέσεων και γενικότερα θέματα που σχετίζονται με τη ψυχική υγεία του ατόμου. 

Ωστόσο, πέρα από αυτά, καθώς η ψυχοθεραπεία είναι μια άσκηση αυτοεξερεύνησης, όλοι μπορούν να επωφεληθούν από τη διαδικασία της ψυχοθεραπείας. Στόχος μου είναι, χρησιμοποιώντας την επιστήμη της Ψυχολογίας, οι άνθρωποι που αναλαμβάνω πέρα από την μείωση ή την εξάλειψη των συμπτωμάτων που τους ταλαιπωρούν και την επεξεργασία σημαντικών θεμάτων που τους απασχολούν, να έχουν ένα ασφαλές μέρος ώστε να αποκαλυφθούν και να δουλέψουμε μαζί προς την καλύτερη για τους ίδιους κατεύθυνση.

Ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός, σύνθετος και οι ανάγκες του είναι διαφορετικές. Με αυτόν τον γνώμονα, και με αγάπη και εμπιστοσύνη στην επιστήμη της Ψυχολογίας, χωρίς δογματικότητα, αναγνωρίζω θετικά στοιχεία όλων των κύριων προσεγγίσεων ψυχοθεραπείας και διαμορφώνω την εκάστοτε θεραπεία ανάλογα με τις ανάγκες και το άτομο που έχω μπροστά μου.